lauantai 15. lokakuuta 2016

Rumien sukkien kimara

Jos halvalla saa _ihanmitätahansa_ niin pitäähän se ostaa, tarvitsi sitä tai ei... Samalla logiikalla ostin keväällä halpamarketista kerän Novitan Nostalgia-lankaa, hinta 2 e tms. Aloin neuloa siitä sukkia, joiden nilkkaresoriksi tulisi valepalmikkoa. Palmikko näytti aivan värisokean yksisarvisen oksennukselta! Luovutin langan kanssa niinkuin samantien. Jatkoin sileää neuletta. Sitten rupesin ihmettelmään kun kerästä luu paistaa vaikka toisesta sukasta on vielä puolet neulomatta! Tadaa, kerällä olikin 100 g -ei 150 g, aaaahaaaa! No arvatkaa oliko halpiksessa enää ko. lankaa. No juu ei ollut. Jouduin ostamaan kerän täydellä hinnalla, mikä ei tietenkään taloudellista ahdinkoa aiheuttanut mutta periaatteellisella tasolla ahdisti kylläkin. No, neuloinpa toiset rumat sukat samoilla lämpöisillä. Nyt ihan perusjoustinneuletta koko roskan. Ajattelin, että yösukkina menee rumemmatkin, eihän niitä pimeässä kukaan näe! Ensimmäisen yön jälkeen joustinneulesukat olivat jo niin lerpahtaneet etteivät enää tahdo pysyä jalassa. Eipä tästä kaksoisprojektista enempää. Paitsi ihan perinteisillä puikoilla pistelin menemään 1 sukka kerrallaan. Vahvistettu kantapää.

Tätä kirjoittaessa ja neuleprojektia pohtiessa tulee fiilis, että ihan kuin tarkoituksella tekisin huonoja lankahankintoja?

Malli: Perussukkia omasta päästä. Ensimmäisten sukkien resori on valepalmikkoa. Toiset sukat 2o2n joustinneuletta.
Lanka: Novita 7 veljestä Nostalgia 200 m/100 g 75 % villaa, 25 % polyamidi
Väri: Kirjava mustaharmaa (090)
Langan kulutus: 186 g kaksiin sukkiin
Puikot: 3.5 mm


Meinasin etten julkaise sukista kuin tämän kaukaa otetun kuvan.









tiistai 4. lokakuuta 2016

Ruskan värittämä Nurmilintu.

Toukokuussa palkitsin itseni tentin suorittamisesta kerällä lankaa. Varmaan jossain adrenaliinihuuruissa tai muussa henkisen rasituksen aiheuttamassa pöllyssä kävelin pieneen oululaiseen lankakauppaan. Kaupassa lepäsi kerällä ihanan ruskan sävyttämä pätkävärjätty lanka. Keväällä nurmen vasta alkaessa vihertää, syksyinen väritys tuntui kovin kauniilta. Iso ratas oli vielä tentin jäljiltä niin jumissa että menin ja ostin tämän kirjavan kerän palkinnoksi aherruksesta. Oikea palkinto olisi ollut joku luksuslanka. No yhtä kaikki, kerä oli hankittu ja arpa heitetty.

Kuten aina, pätkävärjätyt narut näyttävät kauniilta kerällä mutta valmiissa neuleessa harvoin niihin miellyn. Siksi neulon niistä yleensä sukkia, sukat voivat olla myös hupaisan (ruman) väriset. Jostain syystä tartuin kuitenkin huiviohjeeseen.

Nurmilinnun olen kertaalleen neulonut. Malli on minusta kaunis yhdistelmä ainaoikeaa ja pitsikuviota. Pitsikuvio ei ole hempeän romanttinen vaan graafisen tyylikäs, sopii tämmöiselle juppihippipunkkarillekin. Ajattelin tästä langasta syntyvän uuden Nurmilintusen syksyn sävyissä. Kovin pitkään ei tarvinnut neuloa kun totesin ettei huivi kyllä viihtyisi minun kaulassani. Itse neulominen eteni jouhevasti enkä viitsinyt lähteä tuotosta purkamaankaan. Vähitellen huivia muodostavat värit puikoilla toivat mieleeni ystävän, jolle väritys sopisi täydellisesti. Hymy huulilla viimeistelin neuleen ja syyskuussa ruska-aikaan sain ojentaa huivin ystävälleni kiitoksena yösijasta.

Itse lanka oli ihan perusmiellyttävää neuloa, ei valittamista.

Malli: Nurmilintu by Heidi Alander
Lanka: Regia Colormania 75 % Virgin wool, 25 % Polyamidi n. 420 m/100 g
Langan kulutus: 90 g
Väri: 04066 (Ruskan parahdus)
Puikot: 4 mm pyöröpuikot