tiistai 30. kesäkuuta 2015

Daybreak II

Daybreak tuli todettua toimivaksi ja kauniiksi huiviksi. Seuraavan huivin tein sitten miehelleni joululahjaksi. Eli tammilahjaksi... Huivi on neulottu koossa L. Huiviin valikoitui Helsingin reissulla Snurresta Madelinetoshin sukkalankoja. Luksuslangat nyt ovat luksuslankoja... Huivi on ollut käytössä erittäin pidetty.

Malli: Daybreak by Stephen West
Lanka: Madelinetosh Tosh Sock 100 % merinovilla n. 360 m/100 g
Langan kulutus: Punnitsematta paras, 150 g?
Väri: Antique Lace ja Firewood
Puikot: 3 mm pyöröt





Daybreak

Huivin valmistumisesta on jo aikaa... Muistikuvia neuleprojektista ei juuri ole. Etsin kuitenkin Ravelryn ihmeellisestä maailmasta huiviohjetta, joka sopisi niin miehelle kuin naiselle. Aamunkoitto sieltä sitten valikoitui. Huivi singahti maailmalle synttärilahjana koossa M.

Malli: Daybreak by Stephen West
Lanka: Austerman Step ja Step Classic 75 % villaa, 25 % polyamidia 420 m/100 g
Langan kulutus: Punnitsematta paras, 80 g?
Väri: 1020 ja 12
Puikot: 3 mm pyöröt



maanantai 29. kesäkuuta 2015

Keep calm and lie your age.

Toukokuussa hyvä ystäväni täytti pyöreitä. Olin kyllä hyvissä ajoin SUUNNITELLUT neulovani sukat mutta itse neulomisen taisin aloittaa kuitenkin vasta juhlapäivänä. Kesälomakelit eivät ole olleet otolliset ulkoiluun joten hetkittäin on tullut neulottua sateen ropinaa kuunnellen. Näin valmistuivat kamun synttärisukat. Jos olisin tehnyt sukat valmiiksi jo ihan juhlapäiväksi, olisi sukilla varmasti ollut käyttöä tänä(kin) kesänä.

Pidin mallista, selkeästä ohjeesta sekä Handun langasta. Ihanaa neulottavaa. Sukat valmistuivat samanaikaisesti pyöröpuikoilla. Noudatin ohjetta ja aloitin varresta. Keep calm and lie your age. Handut hankin Titityystä.


Malli: Oi Ihana Toukokuu by TiiQ
Lanka: Handu Ilu's special sock n. 400 m/100 g
Väri: Gimalteleva keltainen
Langan menekki: Arvioisin 70 g
Puikot: 3 mm pyöröpuikko





maanantai 8. kesäkuuta 2015

On tyttö luonnoltansa villitiikeri...

Siskon kanssa pyörähdettiin marketissa ja ehdotin neulovani hänelle sukat, valitkoon langan. Mukaan valikoitui pari kerää Novitan seiskaveikkaa Viidakon väreissä. Tyttö halusi tiikeri-sukat! Toiveena oli että sukkien pitää ulottua vähintään polveen saakka. Saamansa pitää, tuumasin. Väri on räyhäkäs, sopii omistajalleen. Sukat on neulottu samanaikaisesti varpaista varteen. Resorin saa käännettyä ylös jos haluaa vielä hieman pituutta sukkiin.





Malli: Novitan sukkalehden palmikkosukat
Lanka: Novitan 7 veljestä 300 m/150 g
Langan kulutus: Abouttiarallaa 250 g
Väri: Viidakko/Tiikeri (849)
Puikot: 3.5 mm pyöröt

Jämälankavillasukkajoulukalenteri-sukat

Tänä vuonna minäkin intouduin mukaan neulomaan. Joulukalenteri löytyy blogista Missä neuloimme kerran. Aloitin sukat rytinällä itsenäisyyspäivän kieppeillä ja sen jälkeen tein kalenterin ohjeen mukaan raidan kerrallaan (jonkun raidan useammankin kerran...). Olin päättänyt käyttää sukkiin kaapin perällä pyöriviä Novitan jämiä. Väriskaala ei loppujen viimeksi ollut jämälangoissani kovin laaja. Varpaista varteen tykkään neuloa mutta jälkikäteen neulottu kantapää oli uusi tuttavuus -eikä ihan kohdilleen osunut näin ensimmäisellä kerralla.

Malli: Jämälankavillasukkajoulukalenteri/MNK-blogi
Lanka & Värit: Jämiä erilaisista Novitan langoista vahvuuskin hieman vaihdellen
Langan kulutus: Vielä jäi langan jämiä
Puikot: 3.5 mm

Osa vihjeistä pisti miettimään pidempään raidan väriä, osan keksi helpostikin.

Esimerkiksi... Lempi satu-/sarjakuvahahmoni on ehdottomasti Snoopy. Profiili on todella tökerö jono pistoja. Mutta hahmon tunnistaa, I can live with that.



Suosikkini supersankareista on X-men. Toisaalta väreissä on haettu The X-filesia. Lempikukkani on ohdake ja puna-mustat raidat ovat oman jalkapallojoukkueeni väreistä. Tulipahan todettua että edelleenkin olen onneton kirjoneuloja. Mutta sukat on ihkut <3